През деня облачността над страната ще бъде значителна, почти без валежи. До

...
През деня облачността над страната ще бъде значителна, почти без валежи. До
Коментари Харесай

Очаква ли ни затопляне във вторник

През деня  облачността  над страната ще бъде забележителна, съвсем без превалявания. До обяд тук-там в низините и котловините видимостта ще остане понижена. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан югоизточен вятър. Дневните температури ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 5° и 10°, по-ниски ще останат в Северозападна България, в София – към 6°. Това сочи прогнозата на  Национален институт по метеорология и хидрология.

Над  Черноморието  облачността ще е забележителна. Ще духа слаб и сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

Над  планините  облачността ще бъде променлива, по-често забележителна. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

В  сряда  и  четвъртък  ще бъде облачно, още веднъж се покачва вероятността за превалявания от дъжд, в планините и планинските региони над 900-1000 метра – от сняг. През втория ден, с превръщане и увеличаване напразно от северозапад, дневните температури ще се намалят и в доста региони в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. В Горнотракийската равнина, крайните югозападни региони и по Черноморието ще вали дъжд. Има нараснала възможност за обилни количества.

 

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР